Трюфельний торт. Краще всіх цукерок та печеньок

Кулінарія

Що можна сказати про такий торт … він ЧАРІВНИЙ!

Складові:

  • гіркий шоколад – 220 г
  • вершкове масло – 220 г
  • цукор – 1 склянка
  • яйце – 6 шт
  • какао-порошок – ½ склянки
  • ванілін – 1 чайна ложка
  • сіль – 1 чайна ложка
  • теплий вода – 1/3 склянки
  • розчинна кава – 1 столова ложка

Мус з білого шоколаду:

  • білий шоколад – 165 г
  • розпушувач – 3 столових ложки
  • вершкове масло – 3 столових ложки
  • жовток – 4 шт
  • цукор – 2 столові ложки
  • ванілін – 1 чайна ложка
  • жирні вершки – 1,5 склянки + 2 столових ложки

Приготування:

Духовку нагрійте до 175 градусів. Форму для торта застеліть пергаментним папером.

Розтопити вершкове масло, додайте кусочки шоколаду, помішуючи поки шоколад не розтопиться.

Розчиніть каву в теплій воді, додайте ванілін і сіль. Додайте до шоколадної суміші. В цей час збийте яйця з цукром близько 5 хвилини (вони повинні збільшитися вдвічі). Всипте какао і змішайте до однорідної маси. Змішайте 2 суміші. Перелийте тісто в форму і випікайте 50 хвилин.

Мус. Білий шоколад наламати шматочками, змішайте з вершковим маслом, розпушувачем. На 30 секунд відправте в мікрохвильовку, пару раз помішуючи в інтервалах. В цей час збийте жовтки з цукром в термостійкій мисці. Поставте на водяну баню.

Тримайте на вогні близько 5 хвилин до загустіння. Зніміть з вогню, додайте ванілін і суміш білого шоколаду.

Влийте 2 столових ложки вершків і перемішайте до однорідної маси. Остудіть до кімнатної температури.

Решта 1,5 склянки вершків збийте до повітряних піків. 1/3 склянки цих вершків введіть в шоколадну суміш, а потім і інші.

Мус залийте на остиглу основу і відправте в холодильник на годину. Для прикраси присипте какао-порошком і подавайте. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Залишити відповідь