Торт сирно-шоколадний з апельсиновим прошарком. Дивовижний на смак!

Кулінарія

Бісквіт.

  • Яйця – 3 шт
  • Борошно – 110гр
  • Цукор – 95гр
  • Масло розтоплене і охолоджене – 45гр
  • Розпушувач – 4гр (1чл)
  • Какао – 35 гр
  • Сода – 1гр
  • Вода гаряча – 90гр

Яйця розділити на білки і жовтки.

Збити білки на середній швидкості до стійкої піни і потихеньку ввести цукор. Збити до стійких піків. Після швидкість збільшити до максимуму і збити ще пару хвилин.

Какао змішати з водою і перемішати до повного розчинення. Додати масло і жовтки. Перемішати до однорідності.

З’єднати всі сухі інгредієнти і просіяти.

Додати в яєчну масу по ложці збитих білків, акуратно перемішати, потім додати ложку борошняної маси. І так до завершення двох мас.

На виході ви повинні отримати дуже ніжне і повітряне тісто. Велике деко застелити пергаментом, викласти тісто, розрівняти і випікати в розігрітій до 175С духовці 17-20 хвилин.

Остудити, перевернути на решітку і зняти папір.  Можна загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник.

Для сирного шару: 300г сирного сиру збити з 50-70 мл вершками 33% і 70г цукрової пудри до однорідної і дуже стійкої маси.

Шоколадний мус

  • Вершковий сир – 300 г
  • шоколад – 200 г (у мене гіркий )
  • вершки – 250 мл

Дістаємо заздалегідь з холодильника сир. Розтоплюємо шоколад короткими імпульсами в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Охолоджуємо шоколад до кімнатної температури. Шоколад і вершковий  сир повинні бути однієї температури. Акуратно з’єднуємо шоколад з сирним сиром. Окремо до м’яких піків збиваємо вершки, потім моединяем з сирно-шоколадний масою і збиваємо до загустіння. До збірки торта прибираємо в холодильник.

Апельсинове Конфі –  два великих апельсина, 30-50 г цукру, 6 г желатину, 36 грам холодної води

Желатин замочити в холодній воді залишити для набухання.

Очистити апельсин. Видалити всі плівки і грубі перегородки, насипати цукру і довести до кипіння (* довго варити не треба). Пробити блендером, зняти з вогню і відразу додати набряклий желатин. Перемішати до повного розчинення желатину перелити в форму 16 см і заморозити

*за допомогою кільця вирубати 3 коржа з бісквіта. Швидше за все у вас вийде 2 цілих і один зі шматочків, нічого страшного, він теж підійде.

Збірка

Збираємо в кільці з ацетатною плівкою.

На дно форми 18 см викласти бісквіт, зверху покласти апельсиновий конфі. Нанести трохи шоколадного мусу і накрити другим бісквітом (той який зі шматочків сюди ідеально підійде). Викласти сирний мус, розрівняти і знову бісквіт. Викласти повністю весь шоколадний мус розрівняти і прибрати в холодильник на ніч.

Вранці зняти кільце, прибрати плівку, прикрасити за бажанням.

Джерело: nyam-nyam-5.com

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Залишити відповідь