Готується це печиво на сметані просто і швидко, а виходить ніжним і смачним.
Для приготування візьміть:
- триста п’ятдесят грам борошна;
- двісті грам сметани з будь-яким відсотком жирності (але чим жирніше буде сметана, тим смачніше вийде печиво);
- три столові ложки цукрового піску (кожна з гіркою);
- одну чайну ложку розпушувача (з гіркою);
- один пакетик ванільного цукру;
- щепоточку солі;
- трохи цукрового піску для посипання печива.
Рецепт приготування:
У глибоку чашку / миску викладіть сметану.
Туди ж всипте цукровий пісок, розпушувач, ванільний цукор і сіль.
Доведіть вміст чашки / миски до повної однорідності за допомогою вінчика.
Тепер просійте в отриману суміш борошно.
Замісити тісто руками прямо в чашці / мисці. Готове тісто має вийти щільним, але в той же час воно має бути ніжним і приємним на дотик.
Тісто перед формування печива охолоджувати не потрібно і це ще один плюс даного рецепта, адже ви витратите менше часу на підготовку.
Отже, розкачайте тісто в один великий пласт товщиною в сантиметр-півтора.
За допомогою спеціальних виїмок, або за допомогою склянки видавіть з тіста заготовки печива.
Складіть їх на застелене папером деко, посипте зверху цукровим піском.
Відправте печиво випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку від двадцяти до двадцяти п’яти хвилинок.
Смачного!