Пташине молоко(торт-суфле) від Іри Татарин

Кулінарія

Сьогодні дуже ніжний тортик-суфле. Текст і фото автора.

Тісто:

  • 3 яйця
  • 125 гр – борошна
  • 1 ч.л.- розпушувача
  • 125 гр – цукру
  • 8 великих ст.л. – какао

Розтерти яйця з цукром, додати борошно, розпушувач і какао. Вимішати до однорідності. Випікати при 180-200 гр хвилин 20 до готовності. Остудити.

Суфле:

  • 5 – білків
  • 300 гр – цукрової пудри
  • 10 гр – желатину
  • 100 гр – води

Замочити желатин у воді на 10 хвилин. Потім нагріти його до розчинення і відставити охолоджуватися.

Збити білки в міцну піну. Продовжуючи збивати всипати цукрову пудру. Збивати до густоти крему. Потім, знову ж таки не перестаючи збивати, влити желатин.

Корж розрізати або на дві частини, або трохи зрізати верхній шар і залишити один. У роз’ємну форму покласти корж, за бажанням просочити його вершковим лікером. Вилити зверху суфле.

Якщо коржа два, то накрити суфле другим коржем. Я зрізала верх, і подробила на суфле. Поставити в холодильник до застигання.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Залишити відповідь