Сьогодні дуже ніжний тортик-суфле. Текст і фото автора.
Тісто:
- 3 яйця
- 125 гр – борошна
- 1 ч.л.- розпушувача
- 125 гр – цукру
- 8 великих ст.л. – какао
Розтерти яйця з цукром, додати борошно, розпушувач і какао. Вимішати до однорідності. Випікати при 180-200 гр хвилин 20 до готовності. Остудити.
Суфле:
- 5 – білків
- 300 гр – цукрової пудри
- 10 гр – желатину
- 100 гр – води
Замочити желатин у воді на 10 хвилин. Потім нагріти його до розчинення і відставити охолоджуватися.
Збити білки в міцну піну. Продовжуючи збивати всипати цукрову пудру. Збивати до густоти крему. Потім, знову ж таки не перестаючи збивати, влити желатин.
Корж розрізати або на дві частини, або трохи зрізати верхній шар і залишити один. У роз’ємну форму покласти корж, за бажанням просочити його вершковим лікером. Вилити зверху суфле.
Якщо коржа два, то накрити суфле другим коржем. Я зрізала верх, і подробила на суфле. Поставити в холодильник до застигання.