Консервування огірків холодною водою – рецепт на вагу золота!

Кулінарія

Консервування огірків холодною водою.

Законсервувати огірки можна і на дачі з використанням тільки холодної води, такий спосіб консервації займає набагато менше часу.

Виходять огірки хрусткими в міру солоними, так як чиста вода забирає зайву сіль.

Розсіл з огірків дуже смачний, його можна використовувати для приготування розсольнику.

Зберігати огірки, консервовані холодним способом, можна до трьох років в шафі міської квартири.

У докладному рецепті вказані продукти для приготування однієї трьох – літрової банки огірків.

Складові:

  • огірки свіжі – 2 кілограми
  • кріп суцвіття – 3 штуки
  • листя хрону – 1 великий листок
  • часник – 4 зубчики
  • чорний перець – 3 горошини
  • листя чорної смородини – 5 штук
  • перець червоний стручковий – за бажанням
  • гірчиця порошок – 1 чайна ложка
  • вода – 1 літр
  • сіль – 100 грам
  • харчова сода – для миття банок

Посуд

  • друшляк
  • каструля
  • скляні банки
  • металеві кришки
  • машинка для закачування банок
  • ніж
  • чайна ложка

Підготовка

Банки досить помити з харчовою содою і добре сполоснути холодною водою

Огірки добре помити, кінчики не треба обрізати.

Помити листя хрону, смородини, кріп, перець червоний стручковий

Часник очистити, листя хрону порізати

У підготовлені банки скласти на дно листя хрону і чорної смородини, кріп, чорний і червоний стручковий перець, часник, потім огірки – максимально щільно до верху

Як приготувати

Воду в каструлі злегка підігріти і повністю розчинити сіль

Приготованим розсолом залити огірки до верху, зверху посипати сухою гірчицею.

Заповнені банки прикрити кришками, під банки необхідно поставити тарілочки для зайвої води

Солятся огірочки протягом п’яти днів, в холодне місце ставити не потрібно.

Якщо утворився на огірках наліт, а каламутний розсіл став більш прозорим, то огірки готові до закатки

Злити розсіл максимально.

Залити холодною водою з-під крана і знову злити, щоб видалити всю муть

Ще раз залити холодною водою огірки максимально. Між огірками не повинно бути ніяких бульбашок. Бульбашки видалити, накрити металевою кришкою і закатати, перевертати закочені банки не потрібно

Залишити банки під контролем.

Якщо повітря все ж в банці залишилося, то бродіння буде і кришка здується.

Якщо кришка здується, то кришку розкрити і, доливши воду, знову закатати

Подаємо страву на стіл

Подавати консервовані огірки холодною водою на стіл через місяць після закачування. Смачного!!!

За матеріалами lime.energy

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Залишити відповідь