Як посмажити печінку, щоб вона була соковитою, смачною і м’якою. Всі секрети приготування

Кулінарія

Не завжди виходить очікуване. Буває з таким натхненням смажиш печінку, в надії смачно поїсти і нагодувати близьких. А в підсумку отримуєш жорсткі, прям гумові шматки, які трішки охолонувши, відразу перетворюються в сухі і дубові. Все, настрій зіпсовано.

Сьогодні ми розповімо, скільки хвилин її потрібно готувати, щоб вона залишалася соковитою і м’якою.

Складові

  • печінку (можна використовувати будь-яку печінку: яловичу, свинячу, курячу) – 500 грам;
  • цибулю – 1-2 штуки;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • борошно – 5-6 столових ложки;
  • соняшникова олія для смаження.

Рецепт приготування

1. Цибулю очистити і нарізати кільцями середньої товщини. Поділяємо колечка, викладаємо на сковороду з олією і ставимо на вогонь.

2. Печінку вимити, обсушити паперовим рушником, нарізати тонкими скибочками, товщиною приблизно 1 сантиметр. Видаляємо протоки. Можна використовувати будь-яку печінку (яловичу, свинячу, курячу).

3. Борошно змішати з сіллю.

4. Печінку гарненько обвалюють в борошні, злегка струшуємо зайву муку і викладаємо на розігріту сковороду з цибулею.

5. Зменшуємо вогонь до середнього, при необхідності додаємо олію.

6. Через 1-1,5 хвилини перевернути печінку на іншу сторону. За рахунок того що шматочки знаходяться на цибулі, а не на самій сковороді, вони не підгорять і просочаться смачними, ароматними парами.

7. Обсмажити до готовності (на шматочки не буде проступати кров), перемішати все разом з цибулею і витримати 15 -20 секунд.

8. Смажена печінка готова! Вона вийшла ніжною, соковитою, м’якою, не підгоріла. Зверніть увагу, що чим менше ви смажите печінку, тим смачніше і м’якше вона виходить. На все у нас пішло близько 2-3 хвилин.

9. Готовність визначається відсутністю крові, можете проколоти шматочок і подивитися, якщо кров не надходить, значить все готово. Головне – не перетримати!

Така печінку сподобається всім, повірте!

Джерело

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Залишити відповідь