Як кажуть італійці, немає поркетти – немає свята! Готую, не шкодуючи прянощів, щедро і з розмахом

Кулінарія

Поркетта – чи не найпоширеніша страва італійської кухні. 

Для тих, хто не в курсі, поркетта – це пряний рулет зі свинини, запечений до рум’яної скоринки в духовці. На батьківщині пікантну страву готують як вдома, так на різноманітних ярмарках, фестивалях вуличної їжі та не тільки.

Часто від італійців можна почути: «Немає поркетти – немає свята!» І це абсолютно заслужено, адже страва виходить неймовірно смачна, соковита й апетитна.

Традиційно на приготування одного рулету італійці витрачають цілу свинячу тушу. Але нам таку величезну кількість м’яса брати ні до чого. Хіба ми з’їмо цілу свиню? Тому наша редакція пропонує приготувати рулет на 5-6 порцій.

Рецепт рулету зі свинини

Складові:

  •  1,5 кг свиної лопатки
  •  2 ст. л. шавлії
  •  3 ст. л. апельсинової цедри
  •  2 ст. л. насіння кропу
  •  2 ст. л. розмарину
  •  6 зубчиків часнику
  •  2 ч. л. солі
  •  3 ст. л. оливкової олії
  •  1/2 ч. л. меленого перцю

Приготування:

1. Промий свинячу лопатку під струменем води. Розріж м’ясо уздовж, але не до кінця, а таким чином, щоб вийшов цілісний шар, який можна буде загорнути в рулет.

2. Зроби косі надрізи там, де шар м’яса товщий.

3. Підготовлене м’ясо ретельно посоли та змасти оливковою олією.

4. З одного боку посип пласт м’яса перцем, насінням кропу, розмарином, шавлією, подрібненим часником і апельсиновою цедрою.

5. Загорни щільний рулет з м’яса.

6. Перев’яжи рулет кулінарною мотузкою і відправ в холодильник не менше ніж на 3 години, краще на ніч.

7. Поклади рулет в глибоку форму для запікання, попередньо змастивши її оливковою олією. М’ясо перед запіканням потрібно теж скропити олією. Запікай поркетту в духовці 20 хвилин при температурі 230 градусів. Потім зменш температуру до 120 градусів і готуй рулет ще 60 хвилин.

8. Накрий рулет фольгою і запікай ще 10 хвилин.

Обов’язково приготуй це поживну страву, щоб святковий стіл запам’ятався всім гостям!

Джерело

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Залишити відповідь