Недавно спробувала в гостях домашню ковбаску і відразу влюбилася в неї. Вона така, як подають в гарних гуцульських ресторанах. Випросила рецепт. Трохи вдосконалила його. Тепер ця ковбаска усім моїм рідним і гостям смакує!
Інгредієнти
- 1,5 кг свинини,
- 400 г сала (можна 600 г),
- 1,5 ст. ложка солі,
- 1 ст. ложка чорного меленого перцю,
- 2 головки часнику.
Можна додати 2 ст. ложки гірчиці в зернах.
М’ясо порізати шматочками 1Х1 см, сало маленькими кусочками, додати сіль, перець, розчавлений часник і трохи води або бульйону. Наповнити кишки і відставити в холод на добу. Відварити у воді після закипання 30 хв, потім запекти в розігрітій духовці до 180 ОС ще 30 хв.
Така ковбаса смакує і холодною, і теплою.
Рецептом поділилася Надія Бурка