7 способів приготувати смажену рибу так, щоб всі ахнули

Кулінарія

Один з найпоширеніших способів приготувати смачну рибу – це посмажити її на пательні.

Для смаження використовується панірування або кляр. Більшість кулінарів сходяться на думці, що другий варіант більш вигідний. Судіть самі: кляр не дає рибі контактувати з олією і вбирати зайвий жир, при цьому риба просочується смаком кляру і готується у власному соку. Тобто виходить дуже ніжною і соковитою всередині.

Крім того, рідке тісто в процесі приготування додає об’єм страві й робить її більш ситною.

СИРНИЙ КЛЯР ДЛЯ РИБИ

Складові:

  • 3 ст. л. майонезу
  • 4 яйця
  • 100 г твердого сиру

Приготування:

Злегка збийте яйця з майонезом, додайте тертий на середній тертці сир. Посоліть, поперчіть, всипте борошно і ретельно перемішайте.

КАРТОПЛЯНИЙ КЛЯР ДЛЯ РИБИ

Складові:

  • 3 бульби картоплі
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. борошна
  • сіль за смаком

Приготування:

Картоплю натріть на великій тертці. Додайте в отриману масу яйце, борошно і сіль. Гарненько перемішайте.

КЛЯР ПО-КИТАЙСЬКИ ДЛЯ ЧЕРВОНОЇ РИБИ

Складові:

  • 1 яйце
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

Приготування:

Яйце збийте з сіллю і спеціями, додайте крохмаль. Ретельно перемішайте. Шматочки рибного філе в цьому клярі рекомендується смажити на дуже сильному вогні. До речі, цей кляр добре підходить і для приготування маринованих курячих крилець.

КЛЯР НА ПИВІ

Складові:

  • 3 яйця
  • 200 г борошна
  • 200 мл темного пива
  • 0,3 ч. л. солі

Приготування:

Відокремте білки від жовтків. Жовтки змішайте з пивом і борошном. Білки збийте в міцну піну і введіть в суміш з борошном і жовтками. Акуратно перемішайте.

КЛЯР НА МІНЕРАЛЦІ

Складові:

  • 4 яйця
  • 1,5 скл. борошна
  • 0,5 скл. молока
  • 0,5 скл. мінеральної води
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру

Приготування:

Відокремте білки від жовтків. Жовтки розітріть з сіллю і цукром, потім влийте мінералку і молоко. Ретельно перемішайте. Білки збийте міксером в піну і додайте в готову суміш. Потім всипте борошно частинами і перемішайте до однорідності.

КЛЯР БЕЗ ЯЄЦЬ (ПІСНИЙ)

Складові:

  • 1 скл. борошна (пшеничного або горохового)
  • 70 мл води
  • 0,5 ч. л. соди
  • сіль за смаком
  • мускатний горіх за смаком
  • зелень за смаком

Приготування:

Змішайте борошно з сіллю, содою, мускатним горіхом (за бажанням) і дрібно рубаною зеленню. До сухої суміші поступово вливайте воду, збиваючи, поки маса не буде однорідною.

БІЛКОВИЙ КЛЯР

Найніжніший з усіх описаних вище.

Складові:

  • 4 яєчних білка
  • 3 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. води
  • сіль за смаком

Приготування:

Збийте яєчні білки з сіллю, додайте просіяне борошно і воду. Ретельно перемішайте. Кляр по консистенції повинен вийти такий, як на рідкі млинці.

Візьміть до уваги й такі поради по смаженню риби в клярі: шматочки філе викладайте тільки в сильно розігріту олію і не дуже щільно один до одного, інакше вони злипнуться; щоб вийшла хрустка скоринка, Не закривайте пательню під час смаження кришкою.

Сподіваємося, що наші рекомендації з приготування кляру для риби допоможуть вам зробити з будь-якого філе смачну та апетитну страву.

Джерело

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Залишити відповідь