5 найпоширеніших помилок в приготуванні салату олів’є. А ви теж їх допускаєте?

Кулінарія

Рецепт салату Олів’є досить простий, ось тільки практично всі господині при його приготуванні допускають прикрі помилки. У цій статті ми поділимося секретами шеф-кухарів, які допоможуть вам приготувати ніжний, витончений, ситний і «правильний» олів’є.

Помилка № 1

Не варто заправляти олів’є лише одним майонезом. Звичайно, дуже зручно – просто видавити вміст з пакетика і заправити салат, але через це блюдо виходить важким для шлунка і надто ситним. Варто розбавити майонез домашньою сметаною або вершками , як це робили наші бабусі.

Також замінити майонез можна грецьким йогуртом: блюдо з такою ситною та корисною заправкою можна запропонувати навіть дітям. Якщо ти претендуєш на олів’є ресторанного рівня, варто заправити його домашнім майонезом: він прекрасно зберігається протягом 2-3 днів, тому можна приготувати соус заздалегідь.

Заправляти олів’є слід безпосередньо перед подачею, адже через кілька годин в ньому може з’явитися небажана волога.

Помилка № 2

Додавати в салат докторську ковбасу – непрощенна помилка, навіть якщо так робили твоя мама і бабуся. Приготуй справжній олів’є!

Вибір основного інгредієнта за тобою: це може бути яловичина, свинина, курка або навіть ракові шийки. Автор знаменитого салату також додавав м’ясо рябчиків, але зараз такий делікатес навряд чи знайдеш на прилавках наших магазинів.

Помилка № 3

Додавати в салат велику кількість картоплі – погана ідея. Це негативно позначається на смакових якостях салату олів’є, а консистенція страви виходить крахмалистою і в’язкою. Картопля має властивість вбирати заправку, тому багатьом господиням доводиться додавати велику кількість майонезу в салат.

Щоб після застілля хотілося танцювати, а не розвалитися на дивані, слід приготувати легке, пікантне і корисне блюдо. На 12-14 порцій слід брати 4 картоплини, кожна вагою 100 грамів .

Помилка № 4

Не варто додавати в олів’є консервований горошок. Його смак дуже близький до вареної картоплі: такий же нудотно-солодкий, тому для приготування салату краще використовувати заморожений горошок.

Скориставшись цією порадою, ти перетвориш важкий зимовий салат з коренеплодами в легке, витончене і пікантне блюдо.

Помилка № 5

Додати в салат лише одне яйце – теж погана ідея. Шеф-кухарі поділилися своєю думкою з цього приводу. Вони в один голос заявляють, що яйця – особливий інгредієнт, який відповідає за ніжність страви. Яйця врівноважують смакові якості картоплі, моркви та горошку. Звари побільше яєць: на 12 порцій як мінімум 3.

Поділися з друзями цими слушними порадами, будь впевнена, вони будуть приємно здивовані!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Залишити відповідь