15 цікавих рецептів заварного крему. Для еклерів та смачних десертів!

Кулінарія

1. Апельсиновий крем

  • 1 пачка ваніліну (порошку),
  • 20 гр борошна,
  • 500 гр холодного молока,
  • 80 гр цукру,
  • 120 гр вершкового масла,
  • терта апельсинова цедра.

Ванілін змішати з борошном, розвести молоком, додати цукор. Суміш кип’ятити протягом 2-3 хвилин (з моменту закипання), безперервно помішуючи, до густого стану. До гарячої маси додати терту апельсинову цедру, попередньо змішану з 40 гр цукру, і вимісити до повного охолодження. До охолодженого  крему додати і перемішати вершкове масло.

2. Заварний крем з білого шоколаду

  • 90 г натертого на дрібній тертці шоколаду
  • 4 яєчних жовтки
  • 50 г цукрового піску
  • 225 мл молока
  • 75 мл жирних вершків

Покладіть 90 г натертого на дрібній тертці шоколаду у велику миску. Відставте в сторону. У маленькій мисці збийте вінчиком 4 яєчних жовтки і 50 г цукрового піску. Поставте дволітрову каструлю на великий вогонь, доведіть в ній до кипіння 225 мл молока і 75 мл жирних вершків. Вбийте невелику кількість гарячої молочної суміші в яєчну суміш. Повільно влийте яєчну суміш в гарячу молочну суміш в каструлі.

Швидко перемішайте, щоб не утворилося грудок. Зменшіть вогонь і варіть, постійно помішуючи, хвилин 5. Суміш повинна злегка загуснути. Температура суміші повинна бути 67 ° С, нe доводьте її до кипіння, інакше вона згорнеться.
Вилийте суміш нa шоколад в мисці, добре перемішайте, білий шоколад розтопиться в повному обсязі. Перелийте заварний крем в соусник і подавайте на стіл теплим. Можна поставити в холодильник і подавати пізніше.

Вихід: 600 мл.

3. Заварний крем “бабусин”

  • 5 яєць,
  • 1 стакан молока,
  • 1/2 склянки цукру,
  • пакетик ваніліну,
  • 2 столові ложки борошна,
  • 200 гр вершкового масла.

Борошно перемішати з цукром і вбити яйця, все добре розмішати міксером і додати ванілін. Закип’ятити молоко і помішуючи влити в яєчну масу. Поставити в мікрохвильову піч і варити 7-10 хвилин помішуючи кожні 2 хвилини. Отриману кашку збити міксером і поставити охолоджуватися / не в холодильник.

Масло добре збити міксером і по одній ст. ложці додавати кашку весь час помішуючи. Виходить дуже смачний і ніжний крем. Якщо додати масла 300-400 гр, то крем буде ще смачнішим і ніжнішим. Можете називати це не заварним кремом – але це просто і смачно.

4. Універсальний заварний крем

  • 2 склянки молока
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. борошна
  • 1 склянка цукру

1 стакан молока + яйця + борошно перемішати. В суміші можуть залишитися грудки, але не звертайте на них уваги – вони розійдуться в кінці. 1 стакан молока + цукор з’єднати в каструлі і довести до повільного кипіння. У киплячу суміш (2) влити (1), і довести до кипіння, постійно помішуючи. Вимкнути, і не переставати помішувати – через кілька хвилин крем готовий.

Вихід: 500 гр.

5. Ягідний заварний крем

  • 400 мл вершків або жирного молока,
  • 1 ст.л. ванільної есенції,
  • 4 жовтки,
  • 1 ст.л. цукру
  • 100 гр будь-яких ягід
  • гіркий шоколад.

Налийте вершків (або жирного молока) і ванільну есенцію в маленьку каструльку і закип’ятіть. Тим часом збийте жовтки і цукор. Вилийте гарячі вершки на жовтки і добре збийте. Перелийте все назад в каструлю (попередньо вимиту і висушену) і доведіть до кипіння на маленькому вогні, постійно помішуючи поки крем не загусне. Зніміть з вогню, і постійно помішуйте, поки крем не охолоне.

У холодильнику крем простоїть близько 3-х днів. Тепер, щоб зробити божественний десерт, додайте в отриманий крем будь-яких ягід і половину плитки розтопленого гіркого шоколаду. Також цим кремом добре промащувати торти

6. Кавовий заварний крем

  • 1 стакан міцної кави (приготвати з 2 ст.л. меленої кави),
  • 3 ст.л. цукру,
  • 2 жовтки,
  • 2 ст.л. (30 гр) борошна,
  • 0.5 склянки 20% вершків,
  • 50 гр вершкового масла.

Цукор підрум’янити на сковороді, додати трохи гарячої води, зварити сироп і змішати з кавовим екстрактом. Зарум’янений цукор надає крему темніший відтінок. Жовтки збити з цукром, що залишився, додати борошна, змішати спочатку з холодними вершками, потім з кавою і прогрівати до загустіння. Додати масло і охолодити. Готуючи крем з розчинною кавою, зварити молочний крем і заправити його кавою.

7. Крохмальний заварний крем

  • 1.5 склянки молока,
  • 3 жовтки,
  • 1 ст.л. картопляного крохмалю,
  • 150 гр цукру, ванілін на кінчику ножа.

Збивають охолоджені жовтки з цукром, додають молоко, залишаючи 3-4 ложки для розведення крохмалю, перемішують і, помішуючи, доводять до кипіння.

Не перестаючи помішувати, цівкою в киплячу суміш вводять змішаний з холодним молоком крохмаль і варять на повільному вогні до отримання густої і в’язкої маси. Охолоджують, додають ванілін і добре розмішують.

8. Англійський заварний крем

  • 1 л. молока,
  • 500 гр цукрової пудри,
  • 16 жовтків,
  • 1 пакетик ваніліну.

Розтерти жовтки з цукром і добре збити. Поставити посуд з жовтками на слабкий вогонь і, безперервно помішуючи влити молоко. Суміш добре прогріти, не доводячи до кипіння, і процідити крізь густе сито.

9. Заварний крем «Глясе»

  • 250 гр вершкового масла,
  • 150 гр цукру,
  • 3 яйця, ванілін на кінчику ножа,
  • 1 ч.л. коньяку або десертного вина.

Цукор змішують з водою (4: 1), доводять до кипіння і кип’ятять до повного розчинення цукру. Охолоджені яйця збивають до отримання стійкої пишної піни і, не припиняючи збивання, додають в неї тонкою цівкою гарячий сироп.

Збивають доти, поки температура маси не знизиться до кімнатної. Потім остигнула яєчно-цукрову масу збивають з маслом. В кінці збивання додають ванілін, коньяк або вино. При додаванні какао-порошку отримують крем шоколадний.

10. Лимонний заварний крем

  • 100 гр вершкового масла,
  • 2 яйця,
  • 150 гр цукру,
  • 3 лимона.

Яйця збивають з цукром, перемішують з протертими на тертці лимонами, розм’якшеним вершковим маслом, поміщають в каструльку і варять при невеликому помішуванні на малому вогні до отримання в’язкої маси.

11. Заварний крем з лісовими горіхами

  • 120 гр. цукрової пудри,
  • 4 жовтки,
  • 0,5 пачки ванільного цукру
  • 70-100 гр молока,
  • 150 гр лісових горіхів,
  • 120 гр вершкового масла.

Цукрову пудру, жовтки, ванільний цукор, молоко варити до отримання густої маси, потім охолодити її. До охолодженої маси додати підсмажені горіхи і м’яке  вершкове масло.

12. Молочний заварний крем з кавою

  • 1 л молока,
  • 300 гр цукрової пудри,
  • 50 гр натуральної смаженої кави,
  • 10 жовтків,
  • 30 гр вершкового масла,
  • 125 гр борошна.

Каву дрібно розмолоти, залити 1 склянкою молока і, проварити 8-10 хв на слабкому вогні, ретельно процідити. Змішати борошно з цукром і жовтками, поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи вінчиком, і поступово ввести кавовий відвар і молоко, що залишилося.

Тримати суміш на вогні, не припиняючи розмішувати, до загусання, потім заправити шматочком вершкового масла і зняти з вогню. Крем використовувати для облицювання і прикраси тортів. Змішавши крем з вершковим маслом в співвідношенні 1: 1, можна використовувати його як начинку для тортів.

13. Молочно-ванільний заварний крем

  • 2 яйця,
  • 2 ст.л. цукру,
  • 2 ст.л. (30 гр) борошна,
  • 1/4 л. молока,
  • ванільний цукор або ванілін,
  • 30-50 гр вершкового масла.

Яйця збити з цукром, додати борошно, 3-4 ст.л. холодного молока і змішати в однорідну масу. Молоко довести до кипіння, змішати зі збитими яйцями, прогріти на плиті або водяній бані, постійно помішуючи, до кипіння (поки крем не загусне), додати масло, заправити ваніліном і швидко охолодити.

14. Горіховий заварний крем

  • 120 гр меленого ядра волоського горіха,
  • 100 гр цукру,
  • 150 гр молока,
  • 120 гр вершкового масла,
  • 0.5 пачки ванільного цукру,
  • 2 ч.л. коньяку або рому.

Горіхи, цукор, молоко зварити в густу масу і охолодити. До охолодженого крему додати суміш вимішати в піну вершкового масла і ванільного цукру. В кінці домісити ром або коньяк.

15. Шоколадно-апельсиновий заварний крем

  • 5 жовтків,
  • 150 гр цукру,
  • 0.5 пачки ваніліну,
  • 200 гр апельсинової шкірки,
  • 2 ч.л. тертого шоколаду,
  • 180 гр вершкового масла.

Жовтки, цукор, ванілін, змішати, варити до густого стану і поставити в холодне місце. Апельсинову шкірку в цукрі (глазуровану) пропустити через м’ясорубку, змішати з тертим шоколадом і м’яким вершковим маслом. Обидві маси добре перемішати. Замість глазурованої апельсинової шкірки можна використовувати терту апельсинову цедру.

Джерело: nyam-nyam-5.com

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Залишити відповідь